İçerikler
Yemek Kültürü

Yemek Kültürü

 

Osmanlı Döneminden günümüze değin yoğunlukla Karadeniz Bölgesi insanlarının ( Gürcü, Laz, Mohti, Çerkez, Abaza ) ağırlıklı olduğu ve son 10 yıl içinde de önemli ölçüde göç alan Donanma Kenti Gölcükte bir kültür mozaiği oluşmuştur. Ve bunun doğal sonucu olarak da Yöresel Yemek Kültürü çeşitlilik arzetmektedir.

 

Bu kültür zenginliğinin en çarpıcı örneklerinden ;


* Lapera ile dövülmüş kara lahana yemeği
* Mısır ekmeği
* Saçta fındık kavurması
* Turşu Kavurması
* Turşu çeşitleri
* Tandır ekmeği
* Ev baklavası öncelikli olarak tüm tatlı çeşitleri



Etkinlik Takvimi
BLD.BŞK.FUTBOL ÖDÜL TÖRENİ
6.9.2019
Sultan Baba Anma Etkinliği
6.9.2019
Kırkyama Festivali
23.8.2019
BLD.BŞK.FUTBOL TURNUVASI
20.8.2019
Mevlüt Okuma
17.8.2019
Video
19. Uluslararası Değirmendere Zühtü Müridoğlu Ahşap Heykel Sempozyumu
Kurumsal
Başkan
Belediye Hakkında
Başkan Yardımcıları
Belediye Meclisi
Basında Biz
Müdürlükler
Muhtarlıklar
Stratejik Plan
Performans Programı
Hizmet Standart Tabloları
Bilgi Hizmetleri
Dahili Numaralar
Beyaz Masa
Önemli Linkler
Belediye İletişim
İhalelerimiz
Dokümanlar
Gölcük Bülteni
Yüzme Havuzu Programı
İmar Planı Askıları
Gölcük
Fotoğraf Albümü
Gölcük Hakkında
Web Mail
Kurumların Web Adresleri
Gölcük Kaymakamlığı
Gölcük Kent Konseyi
Gölcük Devlet Hastanesi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
Site Haritası
Site Yönetimi Gölcük Belediyesi
Bilgi İşlem Müdürlüğü
İçerik Yönetim Sistemi (K7)