Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi´ndeki Çalışmalar Devam Ediyor
Gölcük ilçe merkezini Kavaklıya bağlayan, ayrıca D-130 Devlet Karayolu Gölcük geçişine alternatif güzergah olan, tek gidiş, tek geliş on iki metre genişliğinde olan mevcut yol, proje bitiminde dört şerit ve parklanma cebi ile yirmi iki metre genişliğinde olacak.

D-130 DEVLET KARAYOLUNA ALTERNATİF OLACAK

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi’nde devam eden yol genişleme çalışmalarını yerinde inceleyen Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “Cadde yeni haliyle şehir içi trafik yükünü azaltacak. Adliye ve Kavaklı sahili istikametine gidiş rahatlayacak ve cadde D-130’a alternatif olarak Başiskele istikameti yönü için de kullanılacak.

Bilindiği üzere; daha önce, Kongre Sarayı’nın önündeki yolu genişletmiştik. Yarhisar Müze Gemisi’ne kadar sahil boyunca yolu gidiş geliş çift şerit yaparak bu trafik sorununu da ortadan kaldırmayı hedefliyoruz” dedi.

DEKORATİF AYDINLATMALAR KULLANILACAK

Projenin geldiği son durum hakkında da bilgi veren Başkan Sezer, “Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan kazı çalışmaları ile İSU, İZGAZ, TELEKOM ve SEDAŞ’ın alt yapı çalışmaları tamamlandı. Dolgu çalışmasında da son aşamaya geldi. Bu vesile ile; Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Doç.Dr. Tahir Büyükakın’a da teşekkürler ederim. Hava şartlarının elvermesi halinde, ay sonuna kadar asfalt çalışması da tamamlanacak. Kullanılacak dekoratif aydınlatmalar ile caddemizin cazibesi daha da artacak.

İLÇE MERKEZİ KAVAKLI YÖNÜNE DOĞRU GELİŞECEK

Mareşal Çakmak Caddesi’ndeki çalışmalar sonucunda; çarşıdaki sıkışıklık azalacak ve ilçe merkezi Kavaklı yönüne doğru gelişecek ve genişleyecek. Anıtpark’ta yer alan Atatürk Anıtının yerinin değişmeyeceğini ve anıtın arkasından sökülen ağaçların da Kullar’daki fidanlığa  dikildiklerini de belirtmek isterim” dedi.