21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Ve Bayramı Kutlu Olsun
Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yayınladığı mesajda; 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü?nü ve Bayramı?nı kutladı.

Başkan Sezer mesajında; “21 Ekim 1860 tarihinde Tercüman-ı Ahval Gazetesi’nin Agâh Efendi ve İbrahim Şinasi tarafından ilk özel fikir gazetesi olarak çıkarılmasının yıldönümü her yıl "Gazeteciler Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

Kamuoyunun haber alma ve bilgi edinme ihtiyacını karşılamanın yanı sıra toplumsal sorunları dile getirme, üzerinde düşünülmeyen konuları tartışmaya açma, yeni görüş ve önerilere fırsat tanıma, demokrasinin işlerliğine katkı sağlama gibi pek çok sorumluluğu yerine getiren basın mensupları bu zor ve fedakârlık isteyen görevi layıkıyla yapmaya, toplumun gözü kulağı olmaya devam etmektedir.

Halkın haber alma hakkı ve özgürlüğü adına yapılan bu zor ve özveri gerektiren mesleği icra eden gazetecilerimiz, kamuoyu adına hassas, ciddi ve önemli konularda gündem oluşturabilen, tarafsız, güvenilir ve basın ahlak kurallarına uyma gayretiyle toplumsal kalkınmanın sağlanmasında da önemli bir yere sahiptir.

Edindikleri bilgiyi ilkeli ve doğru bir şekilde kamuoyuyla paylaşan, meslek ilkelerine bağlı kalarak özveriyle çalışmaya gayret gösteren başta Gölcük ve ilimizde görev yapan gazeteciler başta olmak üzere, ülkemizdeki bütün basın mensuplarının, 21 Ekim Gazeteciler Gününü ve Basın Bayramı’nı kutlar, meslek hayatlarında başarı ve kolaylıklar dilerim” dedi.