/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
KOCAELİ´NİN İLK HÜSN-İ HAT MÜZESİ GÖLCÜK´TE AÇILACAK
Orjinal Resim

Gölcük Belediyesi, tarihi ve kültürel değerlerimizi genç kuşaklara aktarmak ve ilçe turizmine önemli katkılar sağlamak hedefiyle, Örcün’de Sultan Baba Türbesi yanında bulunan tarihî hamamı aslına uygun olarak restore ediyor. Tarihi hamamda restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra, Hattat Ali Vasfi İzmidî’nin ismini taşıyacak müze, Kocaeli’ndeki ilk hüsn-i hat müzesi olacak.

 

Gölcük Belediyesi, Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) denetiminde, mevcut yapının depreme dayanıklı olmadığının statik ve bilirkişi raporu ile belirlenmesi sonrasında, Örcün Sultan Baba Türbesi’nin yanında bulunan tarihî hamamı aynı yerinde, mevcut malzemesi ile aslına uygun olarak restore ediyor.

 

HATTAT ALİ VASFİ İZMİDÎ KİMDİR?

 

Tarihî Hamam, restore edildikten sonra, 100 civarı orijinal hat eserinin sergileneceği, “Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi” olarak hizmet verecek. Hattat Ali Vasfi İzmidî Örcün’de bulunan Osmanlı döneminden kalma tarihi çeşme olan Hacı Mehmet Çeşmesi’nin kitabesinin de hattatı. Hattat Ali Vasfi İzmidî’nin, Kocaeli’de muhtelif yerlerde çok sayıda kitâbe ve hüsn-ü hat eserleri bulunuyor.

 

ÖRCÜN BÖLGESİ TURİSTİK ÇEKİM MERKEZİ HALİNE GELECEK

 

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “Halen, Örcün’de restorasyonuna devam ettiğimiz Osmanlı dönemine ait 5 tarihî çeşmeden biri olan, Hacı Mehmet Çeşmesi’nin kitabesinin de hattatı olan, Hattat Ali Vasfi İzmidî’nin ismini taşıyacak ve 100 civari orjinal Hüsn-i hat eserinin yer alacağı, “Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüs-i Hat Müzesi” olarak faaliyet gösterecek Örcün Sultan Baba Türbesi yanındaki tarihî hamamın restorasyonuna devam ediyoruz. Tarihî hamam, aslına uygun olarak restore edildikten sonra, Hattat Ali Vasfi İzmidî Hüsn-i Hat Müzesi olarak, kültürümüzün bir parçası olan hüsn-i hattın genç kuşaklara aktarılmasına önemli katkılar sağlayacak. Her kesimden ilçemize gelen misafirlerin ziyaret etmek isteyeceği bir alan haline dönüşecek” dedi.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
Fotoğraflar