/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
GÖLCÜK´TE "KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ" ETKİNLİKLERİ
Orjinal Resim

1999 yılında BM Genel Kurulu kararı ile, kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla ilan edilen, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’ kapsamında, Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde yapılan toplantıya; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile birlikte ilçe protokolü katıldı.

TURUNCU MASKE VE ÇİÇEK DAĞITILDI

Toplantı da; kadına şiddetle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu renkte maske ve çiçek dağıtıldı. Akabinde de; Gölcük Emniyet Müdürlüğü’nde kurulan, Aile İçi ve Kadına Şiddetle Mücadele Büro Birimi ziyaret edilip, çalışmaları hakkında bilgi alındı. Gölcük Anıtpark’ta yapılan çalışmalarla ilgili halkı bilgilendirmek için stat açıldı. Gölcük Belediyesi ise bilbordlar aracılığı ile yaptığı bilgilendirme de; şiddet halinde neler yapılması gerektiğini aktardı.

KADES’İN ÖNEMİ ANLATILDI

Toplantı da ayrıca; kadına şiddeti önlemek için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve acil durumlarda ilk akla gelecek acil müdahale uygulaması olan; Kadın Destek Sistemi KADES hakkında bilgi verildi. Kadına Şiddeti önlemek amacıyla kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek amacıyla kullanıcılara sunulmuş resmi bir uygulama olduğu anlatıldı.

Akıllı telefon kullanıcısı bir şiddet mağduru, Google Play Store ve Apple Store uygulamasından indireceği “Kadın Destek Uygulamasını (KADES)”, T.C. Kimlik Numarasını girerek ve gelen aktivasyon kodu ile aktif hale getirebileceği uygulama ile, aile içi ve kadına yönelik şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak, bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezine ulaşarak, yardım çağrısının yapıldığı olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanmaktadır. Uygulamayı buradan https://www.icisleri.gov.tr indirebilirsiniz.

Ayrıca; ALO 183 Sosyal Destek Hattını arayan şiddet mağdurları için önceliklendirme süreci başlamış olup, “0” tuşuna basarak herhangi bir sıra beklemeden ilgili destek personeline ulaşılabilmektedir.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
Fotoğraflar