/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
ERİKLİTEPE´DE KAYIN AĞACI TOHUMU ATMA PROGRAMI
Orjinal Resim

Gölcük Orman İşetme Müdürlüğü tarafından, orman gençleştirme çalışması kapsamında Eriklitepe mevkiinde etkinlik düzenledi. Etkinliğe; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcısı Ökkeş Alpaslan Karcı, Orman İşletme Sakarya bölge Müdürü Ziya Polat, Gölcük Emniyet Müdürü Zafer Güven, Gölcük Jandarma Komutanı Üsteğmen Mahir Sarıdağ, Gölcük Orman İşletme Müdürü Serdar Kabakçı, Öz Orman Sendikası Gölcük Şube Başkanı İslam Şişman ve Gölcük Orman İşletme Şef ve personelleri katıldı.

GELECEK KUŞAKLARA EN BÜYÜK MİRAS ORMANLARIMIZDIR

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer yaptığı açıklamada: “Gelecek kuşaklara bırakacağımız en büyük miras ormanlarımızdır” bilinciyle, doğaya attığımız kayın tohumlarından genç ve sağlıklı ağaçlar yetişmesi en büyük temennimdir. Bu anlamlı programı gerçekleştiren Gölcük Orman İlçe Müdürlüğümüz başta olmak üzere; emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

ÇALIŞMA İLE 15-20 BİN KAYIN AĞACI YEŞERECEK

Tohum ekimi öncesinde kısa bilgi veren Gölcük Orman İşletme Müdürü Serdar Kabakçı: “Orman gençleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Ormanlarda aynı insanlar gibi belirli bir ömürleri var. Kayın ağacının ömrü 120 yıldır. Biz burada kayın ağacının gençleştirme çalışmalarını yapıyoruz. Kayın ağacı, 120 yaşına yaklaştığında yeni fidelerin yetişmesi için tohumlamayı yapıyoruz. 150 kilo kayın fide tohumlarını toprakla buluşturacağız. Bu tohumlardan yaklaşık 15 bin ile 20 bin arasında kayın ağacı yeşerecektir” dedi. Etkinlik kapsamında katılımcılar tohum ekme önlükleri giyerek ormandaki boş alanlara kayın fide tohumlarını atarak toprakla buluşturdular.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l