ÖNEM PROJESİNDE ÖĞRENCİLER RENGARENK KUKLALAR ÜRETTİLER

Kocaeli genelinde öğrenim görmekte olan dezavantajlı ve risk altındaki çocukların gönüllerine dokunmak, oluşabilecek riskleri önlemek amacıyla Kocaeli Valiliği himayesinde başlatılan “Özel Nedenlerin Engelleriyle Mücadele (ÖNEM)” projesi kapsamında Gölcük’te öğrencilere kukla eğitimi verildi. Gölcük Belediyesi, Gölcük Kaymakamlığı ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, bez kumaşları dikelerek kendi bez kuklalarını ürettiler.

EL YAPIMI KUKLALARINI YAZDIKLARI SENAYRO İLE SAHNELEDİLER

Eğitimin sonunda rengarenk bez kuklalar üreten öğrenciler, yazdıkları senaryolar ile kukla gösterisi düzenlediler. Eğitimlere katılan Gölcük Belediye Başkan Vekili Fikret Ormancıoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, çalışmalar hakkında usta öğreticilerden bilgiler aldılar. Eğitime katılan öğrenciler ile yakından ilgilenen Ormancıoğlu ve Mert, el emeği kuklalar üreten öğrencileri tebrik ettiler.