/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
KARNE TATİLİ GÖLCÜKLÜ ÇOCUKLAR İÇİN DOLU DOLU GEÇECEK
Orjinal Resim

Gölcük’te karne heyecanı yaşayan öğrenciler, Gölcük Belediyesi’nin düzenleyeceği “Ders Zili Gölcük’te Sanat İçin Çalıyor” etkinlikleri ile ilk tatil dönemlerini sanatla dolu dolu geçirecekler. Öğrencilerin 2022-2023 eğitim-öğretim yılının ilk tatil dönemini faydalı bir şekilde geçirmelerini sağlayacak etkinlikler, 30 Ocak Pazartesi günü Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde başlayacak. Öğrenciler, 5 gün sürecek etkinliklerde; Keçe Duvar Süsü, Bez Çanta Süsleme, Alevde Cam Boncuk, Arkadaş Bileklik Yapımının yer aldığı birbirinden eğlenceli ve öğretici atölyelerde sanat faaliyetleriyle yeteneklerini geliştirecekler.

 

KEÇE DUVAR SÜSLERİNİ KEÇEDEN YAPACAKLAR

Öğrencileri sanatla buluşturacak etkinlikler kapsamında ilk olarak; 30 Ocak Salı günü, “Keçe Duvar Süsü” uygulaması yapılacak. 13.00-16.00 saatleri arasında düzenlenecek olan etkinlikte, öğrenciler; eğitmen Sevil Adıyaman’dan keçenin kültürü, kullanım alanları, geleneksel teknikleri ve keçe sanatını hakkında bilgiler edinecekler. Öğrenciler daha sonra öğrendiklerini uygulamalı olarak pekiştirecekler.

 

BEZ ÇANTALAR ÖĞRENCİLERİN ELLERİNDE ŞEKİLLENECEK

Etkinlikler 31 Ocak Çarşamba günü düzenlenecek “Bez Çanta Süsleme” atölyesi ile devam edecek. Etkinliklere katılacak öğrenciler; eğitmen Sevil Adıyaman’ın vereceği bilgilerle kendi bez çantalarını yapacaklar.

 

CAMIN ALEVLE SANATA DÖNÜŞMESİNE TANIK OLACAKLAR

Etkinliklerin üçüncü günü olan 1 Şubat Perşembe günü ise; eğitmen Meryem Cineviz tarafından “Alevde Cam Boncuk” sanatının incelikleri öğrencilere aktarılacak. Öğrenciler; alevde işlenen cam çubukların rengarenk boncuklara dönüşmesini adım adım incelerek, yapacakları uygulama ile el becerilerini de geliştirebilecekler.

 

KENDİ BİLEKLİKLERİNİ YAPACAKLAR

Karne tatilini dolu dolu geçirecek öğrenciler son olarak 3 Şubat Cuma günü eğitmen Fatma Gümüş eşliğinde “Arkadaş Bileklik Yapımı” atölyesinde bir araya gelecekler. Etkinlikte öğrenciler, kendi bilekliklerini yaparak eğlenceli vakit geçirecekler.

 

DOLU DOLU SANAT ETKİNLİKLERİNE BAŞVURULAR BAŞLADI

Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nde düzenlenecek “Ders Zili Gölcük’te Sanat İçin Çalıyor” etkinlikleri için başvurular ise başladı. Etkinliklere katılmak isteyen öğrenciler, Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi’nin 0549 735 26 94 numaralı telefonunu arayarak kayıt yaptırabilecekler.

 

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l