OSMANLI DÖNEMİNDEN KALMA TARİHÎ HAMAMDA, ONLARCA YIL SONRA İLK DEFA MUSLUKLARDAN SICAK SU AKTI

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, ilçede bulunan tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak, ilçe turizmine kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Başkan Sezer’in girişimleri ile Değirmendere Yukarı Mahalle’de bulunan Osmanlı Dönemi Tarihî Hamamı’nda 25 Haziran 2021 tarihinde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı. 6 ay içerisinde tamamlanan çalışmaların ardından hamamda incelemelerde bulunan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ve Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, tarihi hamamda yıllar sonra odun ateşi ile ısıtılan sıcak suların akmasına şahitlik ettiler. Vali Yavuz, tamamlanan hamam ve Gölcük’te daha önce tarihi eserlerin ihyasına yönelik yapılan projeleri hayata geçiren Başkan Sezer’i tebrik etti.

BAŞKAN SEZER’DEN VALİ YAVUZ’A TEŞEKKÜR

Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ile Koruma Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) denetiminde tamamlanan çalışmaları değerlendiren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “İlçemizin tarihsel değerlerini koruma ve gelecek kuşaklara aktarma çalışmalarımıza verdiği desteklerinden ötürü, Kocaeli Valimiz Sayın Seddar Yavuz’a can-ı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.