/  Gezinti Bağlantılarını Atla
Ana Sayfa /
Haber
GÖLCÜK´ÜN ESKİ ENKAZ DÖKÜM SAHASI ADIM ADIM SOSYAL YAŞAM ALANINA DÖNÜŞÜYOR
Orjinal Resim

Gölcük’te Örcün Mahallesi’nde bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan 55 dönüm alanda Gölcük Millet Bahçesi’nin yapımı hızla devam ediyor. Gölcük’te eski enkaz döküm sahası, yemyeşil bir sosyal yaşam alanına dönüşüyor. Gölcük Belediyesi Rahvan At Yarışı Tesisleri’nin altında, Koray Aydın Parkı’nın hemen üstünde, Örcün Mahallesi sınırları içinde yer alan 55 dönüm alanda Gölcük Millet Bahçesi’nin yapımına 2021 yılında başlandı. Gölcük’e yeni bir sosyal alan kazandıracak projede çalışmalar hızla devam ediyor.

 

1500 ADET 10 YAŞ CİVARI AĞAÇ YER ALACAK

Millet Bahçesi’nde; 1.371 adet 10 yaş civarı çeşitli cinste ağaç ve 12 bin 595 adet bitki ve çiçek yer alacak. Bir dönem enkaz döküm sahası olarak kullanılan atıl alan, yemyeşil bir görünümle, Gölcüklüler’in yeni sosyal yaşam alanı haline gelecek.

 

2022 YILINDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

Yapımı hızla devam eden Gölcük Millet Bahçesi’nde ağaçlandırma işlemleri, kütüphane yer alan 560 m2 kapalı alana sahip millet kıraathanesi ve oyun guruplarının montajı yapılan çocuk parkındaki çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Peyzaj düzenlemeleri, yollar ve çevre düzenleme işlemlerinin sürdüğü Gölcük Millet Bahçesi’nin 2022 yılı içerisinde hizmete açılması hedefleniyor.

 

GÖLCÜK MİLLET BAHÇESİ’NDE NELER OLACAK?

Gölcük Millet Bahçesinde; bünyesinde kafeterya, millet kıraathanesi, çınar meydan, çocuk oyun alanı, fitness alanı, şifalı bitkiler bahçesi, lalezar bahçesi, Gülizar bahçesi, etkinlik çayırı, bisiklet yolu, koşu yolu, sağlıklı yaşam parkuru, gezinti yolu, kameriyeler, oturma basamakları, oturma noktaları, etkinlik çayırı, afet toplanma yeri, meşe korusu, kayın korusu gibi birçok doğal, kültürel ve sportif alan yer alacak.

Yorum Yaz  l 
İlet  l 
Arşiv  l 
Yazdır  l 
Fotoğraflar