Yediden Yetmişe Pandemide Geri Dönüşüm Fikirleri

GÖLCÜK BELEDİYESİ

Yediden Yetmişe Pandemide Geri Dönüşüm Fikirleri

1- PROJENİN ANA HEDEFİ:

Kullanım dışı kalan geri dönüştürülebilir atık malzemelerin çeşitli yöntemlerle tekrar ham madde oluşmasının sağlanmasına geri dönüşüm denir. Bu kapsamda Gölcük Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan geri dönüşüm fikirleri adlı proje  ile:

• Atıl olan her bir unsuru günümüz koşullarına, yeni tasarımlara yönelik geliştirilmesi, yaygınlaştırılmasını sağlamak;
  • Yataratıcı fikir sahiplerini bir araya getirilerek bilgi alışverişi, iletişim ve etkileşimi sağlamak;
  • Projenin büyük ve kapsamlı haline gelmesi ile uygulama kapasitesini arttırmak;
  • Geri dönüşüme ilginin artırılması ile yaşatılmasına ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamaktır.

2- YARIŞMANIN KONUSU:

Geri dönüşüme uygun tüm malzemelerin kullanılır hale getirilerek atıl ürünlerinden kullanılabılır ürün ve eser yapımı(Tüm meteryaller kullanılabıır. Cam, seramık, kumaş, kağıt, ip, plastik vs. Çalışma özgün ve kendı eseriniz tasarımınız olmalıdır.

3-GENEL HÜKÜMLER:

Yarışmaya katılıp müracaatı kabul edilenler arasında derece alacakları belirler. Tasarımların konuya bağlılık, özgünlük ve görsel estetik niteliklerini taşıyıp taşımadıkları öncelikle dikkate alacak; ve estetik kriterleri aranacaktır. Belirtilen şartlara uygun olmayan eserler yarışma dışı kalacaktır.

Dereceye giren eserlerin geçici olarak sergilenmesi, kitap veya katalog yapılması için slayt ve fotoğrafların çekilmesi; genel tanıtım filmlerinin yapımı sırasında kullanılmak üzere filmlerinin çekilmesi ve bunların basına gönderilmesi yoluyla tanıtım yapılması öncelikle Gölcük Belediyesinin izniyle mümkün olabilecektir.

Gölcük Belediyesi yarışmaya gönderilen eserlerin görsellerini, eser bilgilerini, katılımcıyla ilgili bilgileri, ödül alsın ya da almasın yarışma ile doğrudan veya dolaylı olarak, katalog, broşür, afiş vb. basılı materyallerde, ayrıca tanım amacıyla web sitesi, internet ortamında ve basın tanıtım çalışmalarında kullanma hakkına sahiptir. Bunun için eser sahibine herhangi bir telif ücreti ödenmeyecektir.Gölcük Belediyesi yarışmaya gönderilen eserlerin görsellerini ve ilgili bilgileri ödül alsın ya da almasın sergileme hakkına sahiptir.

4. YARIŞMA KATILIM KOŞULLARINA İLİŞKİN HÜKÜMLER:

1. Yarışmaya yediden yetmişe herkes katılabilir. Yarışma Gölcük’de ikamet eden yarışmacıları kapsamaktadır.
  2. Her yarışmacı yarışmaya birden fazla eserle katılabilir.
  3. Katılan eserler veya ürünler özgün tasarımlar olmalıdır. Eserler herhangi bir yerden birebir alıntı olmamalı, sergilenmemiş ve yayımlanmamış olmalıdır.
  4. Eser teslimleri 15 OCAK 2021 tarihinde başlayıp, 31 OCAK 2021 tarihinde saat:17.00 da sona erecektir. Bu tarihten sonra gelen eserler yarışmaya alınmayacaktır.
  5. Eserler teslim edilirken veya teslim alınırken teslim ve tesellüm tutanağı ile işlem yapılması zorunludur. Yarışmaya gönderilecek çalışmanın üzerinde  isim ve soy isim ve adres bilgileri bulunacakdır..
  6. Eserler belirtilen tarihlerde Gölcük Sanat Galerisine teslim edilecektir.

5. YARIŞMA TAKVİMİ

Yarışma Duyurusu: 7 ARALIK 2020

Yarışmaya Katılım Son Teslim Tarihi: (31 OCAK 2021 saat 17.00′ye kadar)

Sonuçlarının Açıklanması:15.02.2021

Ödül Töreni ve Sergi Açılışı: Pandemi koşullarına göre duyuru yapılarak yarışmacılar bilgilendirilecektir.

6. YARIŞMAJÜRİSİ: Yarışmaya katılıp müracaatı kabul edilenler arasında derece alacakları belirler. Tasarımların konuya bağlılık, özgünlük ve görsel estetik niteliklerini taşıyıp taşımadıkları öncelikle dikkate alacak ve estetik kriterleri aranacaktır.

1. Ayşe Tuğba SARIGÜL                       Kültür ve Sosyal İşler Mdr.
  2. Esin YAZICI                                        Elsanatları Dokuma Eğitmeni
  3. Dç. Dr. İsmail ÖZBAY                        Kocaeli Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkan Yrd.
  4. Meryem CİVENİZ                               Sanat Galerisi Çini Cam ve Seramik Eğitmeni
  5. Naz CAMKIRAN                                 Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Sanaçısı-Sanat Galerisi Sorumlusu

7. ÖDÜLLER

Birincilik Ödülü:3.000 TL

İkincilikÖdülü: 2.000 TL

Üçüncülük Ödülü:1.000TL

Sergilemeye Değer Bulunanlara sürpriz hediyeler

Dereceye giren ve sergilemeye değer bulunan tüm eserler Gölcük Belediyesi mülkiyetinde kalabilecektir.

8. İLETİŞİM VE AYRINTILI BİLGİ:

İrtibat No 0 549 735 26 94

Adres: Merkez Mah. 38/1  No: 2 Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi