Gölcük Belediyesine Başarı Ödülü
Gölcük Belediyesi, üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği´nin bu yıl 17´ncisini düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması´nda "Uygulama Dalında Başarı Ödülü" aldı.

Gölcük’ün yok olmaya yüz tutmuş birçok tarihi değerini restore ederek kente kazandıran ve kentin geçmişine tanıklık eden yapıları yok olmaktan kurtaran Gölcük Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği'nin bu yıl 17'ncisini düzenlediği "Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda Gölcük Değirmendere Yalı Mahallesi Restorasyon ve Rekonstrüksiyon projesi ile uygulama dalında “Başarı Ödülüne” layık görüldü.

Gölcük Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkartıldı. Bu anlamda 12 tescilli binanın ve caminin restorasyon projeleri Kültür ve Tabiat varlıkları kurulunca onaylanmış ve yapımı da büyük bir hızla tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu. Bu önemli proje ile yarışmaya katılan Gölcük Belediyesi Antalya YAPEX Fuarında düzenlenen törende Başarı Ödülü'nü Belediye adına İmar ve Şehircilik Müdürü Berrin Özdil aldı.

62 belediyeden 123 proje ve uygulamanın katıldığı yarışmada 5 farklı kategoride dereceye giren belediyelere ödülleri, Antalya YAPEX Restorasyon Fuarı’nda düzenlenen tören ile verildi. Tarihi Kentler Birliğinin desteklediği, ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım iş birliğinde düzenlenen ve her yıl yapı sektörüyle tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren YAPEX Restorasyon Fuarının ikinci günü yapılan Ödül Törenini,  çok sayıda davetli izledi. Yarışmaya katılan belediyelerin ödül aldığı koruma projeleri YAPEX Fuarı'ndaki Yarışma Sergisi'nde katılımcılarla paylaşıldı.