Başkan Ellibeş,Yatırım Projelerini inceledi
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Gölcükte yapımı devam eden projeleri gezerek önemli açıklamalarda bulunup yapılan çalışmalar ile Gölcükün çehresinin değişeceğini söyledi.

Gölcük BelediyeBaşkanı Mehmet Ellibeş

İlçe genelindeyapımı devam eden projeleri inceledi

Gölcük içinHizmet üretmeye devam edeceğiz

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş,Gölcük'te yapımı devam eden projeleri gezerek önemli açıklamalarda bulunup yapılançalışmalar ile Gölcük'ün çehresinin değişeceğini söyledi. Yapımı devam edenprojeler arasında Hisar Deresi Islahı, İmam Hatip Ortaokulu, yıkımınabaşlanılan Piri Reis ÖOO, Sağlıklı Vadi ve Yukarı Değirmendere'de yapılanMahalle Konağı yer aldı.

Başkan Mehmet Ellibeş ve Başkan yardımcısıKemal Kahraman ilk olarak ıslah çalışmaları devam edilen Hisar Deresi'ndeincelemelerde bulundu. DSİ Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılan dere ıslahınınuzunluğunun 7 km olduğunu belirten Başkan Ellibeş, Hisar Deresi ıslahının 8milyon liraya mal olacağını söyledi. Önar Firması tarafından yapılan dereıslahı sırasında, yüklenici firma sahibi Eşref Çelik, Belediye Başkanı MehmetEllibeş'e yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, çalışmaların 2014 yılınınTemmuz ayında bitirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Başkan Ellibeş, Hisar Deresi ıslahınınönemine değinerek, "Biliyorsunuz 2010 yılının 28-29 Ekim tarihlerinde büyük birsel felaketine maruz kalmıştık. Hatırlarsanız o sel felaketinde Hisar Deresitaşmış ve çevresine çok büyük zararlar vermişti. Yine o sel felaketinde derekenarında bulunan bir tüp deposundan 5 bine yakın tüp İzmit Körfezi'ne akmıştı.Yine yeni bir 2010 sel felaketi yaşamamak adına yaptığımız ısrarlı takiplersonunda, DSİ Bursa Bölge Müdürlüğü işbirliği ile ıslah çalışmalarına başladık.İnşallah tamamlandığı zaman bir daha büyük felaketlerin önüne de geçmişolacağız dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Ellibeş dahasonra, yapımı devam eden, 24 Derslikli Gölcük İmam Hatip Orta Okulu inşaatıoldu. Kavanlar İnşaat Firması tarafından, ücretsiz olarak yapılan okulun temeldemirleri konarak, temel atma aşamasına getirildi. Başkan Ellibeş, Gazi İÖOyerine vaad edilen 92 derslik okul sözünün 24 dersliği inşaatını üstlenenKavanlar Firmasına teşekkür ederek, bu okulun eğitim adına önemli bir açığıkapatacağını söyledi. Başkan Ellibeş, İ24 derslikli İmam Hatip Orta Okulu'nun2014-2015 eğitim-öğretim yılına yetişeceğini belirterek müjde verdi.

Gölcük'ün en eski eğitim kurumlarındanbirisi olan, ancak artık ömrünü dolduran Piri Reis İÖO da, yenisi yapılmaküzere yıkım çalışmaları başladı. Başkan Ellibeş, Piri Reis İÖO'nu daha güzel vemodern bir hale getirmek adına böyle bir çalışmaya başladıklarını belirterek, Bendahil ilçemizdeki pek çok insan Piri Reis mezunudur. Piri Reis Gölcük için çokanlam ifade bir okul. Bu nedenle buraya yapılacak olan 24 derslik ilköğretimokulu ilçemize yakışacak bir okul olacak. Yıkım ekipleri burayı yıktıktansonra, rotalarını Gazi İÖO'na çevirecekler. Piri Reis'in ihalesi ise yarın(bugün) yapılacak. Piri Reis İÖO da 2014-2015 eğitim-öğretim dönemineyetişecek. Ayrıca Tersane İlköğretim Okulu da 2 Ekim Çarşamba günü yapılacak dedi.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeşakabinde Sağlık Vadiye giderek burada incelemelerde bulundu. Yaklaşık 250dönümlük alan içinde bulunan Niğdeliler Sitesi altında yer alan Sağlıklı Vadi,oyun alanları, oyun parkları, oturma grupları ile günü birlik piknik yapmakisteyen vatandaşlar için bulunmaz bir nimet. Sağlıklı Vadi ile değişikprojelerinin olduğunun altını çizen Başkan Ellibeş, Sağlıklı Vadi'nin Gölcük'ünen güzel ve nefes alınacak bir mesire yeri olduğunu belirterek, Gölcüklüvatandaşlardan bu vadiye sahip çıkmalarını istedi.

Başkan Elibeş ve yardımcısı Kahraman ilebirlikte inceleme gezisinin sonunda Yukarı Değirmendere Mahallesi'nde, GölcükBelediyesi tarafından Nafia İnşaat Firmasına yaptırılan ve yaklaşık 250 bin lirayamal olan Mahalle Konağı'nda devam eden çalışmaları inceledi.

Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, MahalleKonağı Yukarı Değirmendere için bir lüks değil ihtiyaç halini almıştı. Mahallehalkının istekleri göz önünde bulundurularak, buraya bu konağı yaptık çokdagüzel oldu. Mahalle halkının günün her saatinde kullanabileceği ve içindesosyal aktiviteleri olan bir konak, benim çok önemsediğim projelerden birisi.İnşallah 2 ay sonra Yukarı Değirmendere Mahalle Konağı'nı 2 aya kadar hizmetesokacağız dedi.

Gölcük'te yapımı devam eden projeleringezilmesinin ardından Başkan Ellibeş, Uzun zamandır dillendirdiğim TarihKoridoru nihayet son aşamasına geldi. Bizim Tarih Koridorumuz, Yazlık Ilıca,Kazıklı Kervansaray, Saraylı, Örcün, Yukarı Değirmendere ve Yalı Evleriararsında yer alıyor. Projeler tamamlandıktan sonra, Tarih Koridorumuz ilçemizinçehresini değiştirecek dedi.