Gölcük´e Otomotiv MYO Açılacak
Gölcük Vizyon 2023 Projesi Kapsamında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’in bir süredir üzerinde önemli durduğu ve bir dizi girişimlerde bulunduğu Gölcük’e Otomotiv Meslek Yüksek Okulu kazandırma çalışmaları son aşamaya geldi.

GÖLCÜK VİZYON 2023 PROJESİ KAPSAMINDA

GÖLCÜK'DE OTOMOTİV

MESLEK YÜKSEK OKULU AÇILACAK

Gölcük Vizyon 2023 Projesi Kapsamında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in bir süredir üzerinde önemli durduğu ve bir dizi girişimlerde bulunduğu Gölcük'e Otomotiv Meslek Yüksek Okulu kazandırma çalışmaları son aşamaya geldi.Bu yönde Vehbi Koç Vakfı Kültür ve Yaşam Merkezinde, Gölcük Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi, Ford-Otosan, Kocaeli Sanayi Odası, TOSB ve Yan Sanayi Firmalarının Başkan ve Temsilcilerinin katılımıyla arama konferansı gerçekleştirildi.

Toplantıya,Gölcük Belediye Başkanı Mehmet ELLİBEŞ,Genel Koordinatör Nihat Abiş ,Mehmet OLGUN  (Bşk.Yrd.),Kemal KAHRAMAN (Bşk. Yrd.),Metin ŞENTÜRK(Kent Konseyi Bşk.),Kocaeli Üniversitesi Prof.Dr. Arif DEMİR (Rektör Yrd.), ProfDr. Mustafa ÇANAKÇI (Tekn. Fak. Dekanı),Doç.Dr.Ahmet Necati ÖZSEZEN,Yrd.Doç.Dr. Duygu FIRAT,Yrd.Doç.Dr. Abdulkadir CENGİZ ,Ford-Otosan Ali Rıza AKSOY (Ford-Otosan),Nursel ÖLMEZ ATEŞ (Ford-Otosan İnsan Kay. ve Kurumsal İlet. Direktörü),Sebahattin GÜCİN(Ford-Otosan Eğitim Ekip Lideri),Hayriye VURAL,Aşkın SAVAŞ, Kocaeli Sanayi Odası M.Şerif KANIK( Başkan Yrd.),TOSB Fuat GÜNEL (Bölge Müd.),Yunus ÇİFTÇİ,(TOSB-Çiftel),Alper KANCA(TOSB-Kanca A.Ş.),Yan Sanayi Firmaları;Bülent DERİNDERE(Major SKT-Bursa),Ahmet DİRİMTEKİN (BPLAS) katıldılar..

Toplantıda,Yrd.Doç.Dr. Abdulkadir CENGİZ, Otomotiv Meslek Yüksek Okulu ile ilgili bir sunum yaptı.Burada otomotiv MYO kurulumunda hedef ve mevcut durumu yanı sıra okulun ihtiyaç alanları ve karşılayacağı bölümler hakkında bilgi verdi.ayrıca bölümlerin taslak programları hakkında açıklamada bulundu.

Akabinde yapılan konuşmalarda; Belediye Başkan'ı Mehmet Ellibeş,Gölcük Vizyon 2023 projesi kapsamında gerçekleştirilecek Otomotiv Meslek Yüksek Okulunun bölge gelişiminde Üniversite,Sanayi ve Belediye işbirliğinin en önemli sonuçlarından biri olduğunu ifade ederek Gölcük'e Yüksek Öğretim alanında böyle bir okul kazandırılacak olmasının heyecan ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.Bu anlamda Yüksekokulun yapılması için katkı veren Ford Otosan,Kocaeli Üniversitesi ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ettiğini belirtti.

Ford-Otosan İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Nursel Ölmez Ateş ,Ford-Otosan için Kaliteli İnsan gücünün önemi ve ortak mesleki eğitimin gerekliliğine vurgu yaptı.Kocaeli Sanayi Odası Başkan Yardımcısı M. Şerif Kanık, Kocaeli Bölgesinin Ülke Genelindeki gücü, Bölgenin eleman yetiştirmedeki önemi,  Potansiyel eğitim ve istihdam kapasitesinin artırılması yönünde kanaatlerini belirtti.Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir;Üniversite eğitiminin sanayi ile şekillenmesinin önemi ve ortak çalışmaların artırılmasının her iki tarafın ortak hedefi olduğunu ifade etti.

Yrd.Doç.Dr. Abdulkadir Cengiz tarafından ise Ford Otosan ve Yan sanayi ile ortak hazırlanan, Açılması öngörülen bölümler ve bu bölümlerde açılacak program taslakları görüşe sunulmuştur.

Ön görülen Bölümler ve Açılacak Programları;Makine ve Metal Teknolojileri Böl., Makine Resim ve Konstrüksiyon Programı,Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, Otomotiv Teknolojileri Programı, Oto Boya ve Karoseri Programı,

Pazarlama ve Dış Ticaret Bölümü, Pazarlama

Değerlendirme sunusu, Verilecek Eğitimin, Öncelikli hedeflerinin; bölgesel ihtiyaçlar, uluslar Arası Eğitim Standartlarının (ISCED- Seviye 5) sağlaması, Üniversitemizin içinde bulunduğu "Bologna" ve "Eğitimde Yeniden Yapılanma" süreçlerinin dikkate alınması olduğu belirtildi. Eğitimin sonunda, mezunlarımızın, ISCED ile belirlenmiş mesleki eğitim alanlarında uluslar arası yeterliğe sahip olmasının hedeflendiği belirtildi. Bu nedenle ISCED'in ülkemizde uygulanmasına yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Bakanlığı bünyesindeki Mesleki Yeterlilik Kurumu'nun (MYK) tanımladığı meslek branşları ve eğitim içeriklerinin ders programlarında referans teşkil ettiği belirtildi. Bunların yanında programların hazırlanmasında bölge ihtiyaçlarının ise en önemli faktör olduğu dolayısıyla bu çalıştayın önemi yinelendi.Toplantı sonunda, Teknoloji Fakültesi Dekanı sayın Prof.Dr. Mustafa Çanakcı ve diğer katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Gölcük Vizyon 2023 Projesi kapsamında gerçekleştirilecek Otomotiv Meslek Yüksek Okulu içerisinde Derslikler, Amfi, Çeşitli Laboratuar, Atölyeler ile İdari ve Sosyal alanlardan oluşacak olup, İhsaniye'de Belediyenin temin ettiği taşınmaz üzerinde inşa edilecek.